Välgörande behandlingar och produkter

       för både yttre och inre välbefinnande...

Diamond microdermabrasion

Diamond microdermabration eller diamantpeeling, är en smärtfri, relativt enkel och väldigt effektiv metod för att komma tillrätta med ett flertal vanliga hudproblem. Med hjälp av en maskin och ett sterilt diamantmunstycke slipar man skonsamt av det yttersta hudlagret. Smuts och döda hudceller sugs med vakuum upp och hamnar i ett engångsfilter.

Behandlingen påskyndar hudens cellförnyelse, elastin- och collagenproduktion, vilket ger en klarare, fastare hud med fantastisk lyster. I och med att de döda hudcellerna tas bort, de som annars kan ligga och blockera efterföljande produkter, ges det nu också möjlighet för efterbehandlande produkter att tränga ner på djupet och göra behandlingen så effektiv möjligt.

 

Diamond Dermabrasion är bra för bl a:

-Fet, oren hy med tilltäppta porer

- Åldrande och solskadad hud

- Ärr,  från tex acne

- Oönskad pigmentering

- Sträckmärken/ Strier

- Fina linjer och rynkor

- Stora porer

- Torr, fuktfattig hy

- Trött, matt och glåmig hy

 

Diamantpeeling kan göras som kurbehandling på 4-6ggr med ca 7-14 dagars mellanrum. Kurbehandling är det som rekomenderas vid behandlingar av tex ärr, ojämn pigmentering, stora porer samt fina linjer och rynkor.

Diamantpeeling kan även göras som enstaka behandling. Den är bra att göra någon gång emellanåt för att hjäpa huden bli av med gamla hudceller som kan göra att huden känns matt och glåmig. Perfekt som en hudföryngrande och uppfräshande behandling.

 

I behandlingen kan man även lägga till ett flertal olika behandlingar som anpassas och skräddarsys just efter din huds behov. Exempel på dessa tilllägg är: Manuell portömning, portömning med apparatur ( skin scrubber) Syrapensling, Ultraljud och LED-ljusbehandling. Se mer info om detta nedan.

*Ultraljud används efter en slipning för att öka blodcirkulationen I huden och ger den en mjuk och hälsosam lyster. Den viktigaste egenskapen hos ultraljudet är att man får en mycket effektivare inträngning av efterföljande produkter.

 

**Skin Scrubbing – Djuprengöring En djuprengöring med spatelliknande verktyg som värmer upp talget och pressar upp det till ytan med hjälp pulser på 28 kHz. Metoden är speciellt lämplig för känslig hud som inte tål manuell portömning då det blir en mindre belastning och är dessutom mindre smärtsamt. Skin Scrubbing rekommenderas som tillägg vid en Diamond MicroDermabrasion behandling.

 

***LED-ljus är färgat ljus som förbättrar hudens kondition. Behandlingen är idealisk för reducering av inflammationer som acne, pigmentförändringar, lugna huden och för att stimulera cellreproduktionen. Vid hudföryngring använder vi främst rött ljus som stimulerar fibroblaster som producerar vårt kollagen och plumpar huden. Men vi använder även grönt, gult, violett, turkost och vitt ljus som alla stimulerar till snabbare cellförnyelse, ökad blodcirkulation, minskar uppkomsten av synliga kärl då de stärker kapillärväggarna, reducerar inflammation och hyperpigmenteringar. Vi behandlar akne med blått och turkost ljus. Blått ljus dödar P. bakterien (som orsakar acne) och det turkosa lugnar en stressad och obalanserad hud. En behandling med LED-ljus är inte smärtsam utan väldigt avslappnande. Ögonen tar inte skada av LED-ljus såsom vid IPL där det krävs skyddsglasögon. LED-ljus behandlingar är ett fantastiskt val för dem som vill stärka sin hud och behandla acne.

 

90 Minuter   1195:-

I behandlingen ingår:

Rengöring

Microdermabrasion (Diamantpeeling)

Porrengöring

Skräddarsydda tilläggsbehandlingar anpassat efter hudens behov. Ex syra pensling, LED-ljus, skinscrubbing.

 Mask och Eftervårdande produkter

 

45 Minuter   795:-

I behandlingen ingår:

Rengöring

Microdermabrasion (Diamantslip)

Ultraljud

Eftervårdande produkter

Maskinens vakumfunktion stimulerar cirkulationen och främjar blodflödet i huden. Bildandet av nytt kollagen och elastin stimuleras vilket ger en fastare hud med mer ungdomligt utseende.