Välgörande behandlingar och produkter

       för både yttre och inre välbefinnande...

Zapper - Avlägsning av godartade hudutväxter

 

Vad kan man bränna med Zappern?

 

Med hjälp av Zappern kan vi lätt bränna bort oönskade godartade hudutväxter.

Med hjälp av elektrisk ström koaguleras oönskad hudvävnad och det är en mycket effektiv metod för att avlägsna skintags, fibromer, åldersvårtor, vårtor, cherryspots och andra icke maligna hudutväxter. Zappern kan också användas till att avlägsna Xanthelasma runt ögonen och vissa ålderspigmentfläckar (på ljus hud).

Innan behandlingen

 

Vi utvärderar innan om det är en lämplig metod för din hudutväxt. Har du märken som ändrar form och färg skall du alltid gå till hudläkare med detta för att få prov och svar på om det är en elak eller godartad hudförändring som du har. Vi behandlar bara godartade hudutväxter och har inte möjlighet till provtagning.

Hur går behandlingen till?

 

Brännytan som är som en tjockare nål förs över och runtomkring behandlingsområdet. Det kommer en gnista som hoppar mellan nålen och hudvävnaden kontinuerligt under bränningens gång. Det går mycket fort att bränna. Flera utväxter kan behandlas vid samma tillfälle. Ibland behöver man bränna en utväxt i omgångar, då kan man komma med 1veckas intervaller.

Hur känns det

 

Behandlingen känns lite grann, beroende på var och vad som behandlas. Hur mycket det känns beror på nervförsörjningen i det område som behandlas. T ex åldersvårtor har ofta ingen nervförsörjning och känns normalt väldigt lite. På vissa områden rekomender vi att använda bedövningssalva innan behandling, finns att köpa receptfritt på Apotek.

Efter behandlingen

 

Huden skall nu läka i normal takt och eventuell sårskorpa skall sitta kvar tills den ramlar av. Du skall undvika Uv-ljus på hudytan där man behandlat till full läkning uppstått, använd plåster som skydd vid sol. Det brukar läka fint, ett plant märke där hudförändringen suttit kan ibland kvarstå, men ofta kan man knappt se att något varit där. Hur huden läker beror mycket på den egna individens läkkött, ärrbildnings och hopläknings förmåga.

Priser

 

Zapper pris från 500:-

Pris enligt överenskommelse vid borttagning av flera märken.

 

 

Skintags, ofarliga, men ändå kanske skönt att kunna bli av med.